033 - 799 14 70 hej@seoboras.se

Vi hjälper små och medelstora företag över hela Sverige med digital marknadsföring

SEO Analys av er hemsida

Starta 2020 med en översyn och analys av er hemsida.

När man gör en SEO analys av sin hemsida tittar man på olika parametrar som ger värdefulla insikter om hur man ytterligare kan förbättra sin synlighet i sökresultaten på Google.
Bland annat tittar vi på:
Teknisk analys av sidan. Här tittar vi på ett stort antal parametrar som tillsammans är avgörande för en lyckad hemsida
Hur ser er länkprofil ut?
Hur är ert innehåll?
Hur står ni er jämfört med era konkurrenter?
Vilka nya möjligheter kan vi hitta?

Få värdefulla insikter om hur ni kan förstärka er synlighet på Google.

Din e-post
Ditt telefonnummer
Er hemsida - skriv med http:// eller https://

Din epost och telefonnummer är säker med oss. Det används enbart i kommunikationen mellan dig och oss och inte till något annat. Läs mer i vår integritetspolicy.

Varför behöver man göra en SEO analys?

En SEO analys kommer ge er insikter på en rad olika saker och områden som man kan förbättra och förstärka. Det här behöver inte betyda att er hemsida är dålig idag. Det handlar troligen mer om att förutsättningarna har ändrats för er - kanske på grund av ökad konkurrens, förändringar i er bransch eller så påverkar Googles alla förändringar er.

Google gör mer än 3,500 förändringar i sina olika algoritmer per år. Det i sig är en stor anledning till att på kontinuerlig basis utföra analyser av hemsidan och hur den presterar mot olika mätpunkter.

Hur ofta ska man göra en analys?

Vi tycker att ni ska göra en stor analys (läs hela sidan) av er hemsida minst en gång per år, gärna två. Utöver det ska ni mäta olika kampanjer, andra investeringar i form av t ex landningssidor, nya sökfraser och så vidare.

Era konkurrenter jobbar också aktivt med sin synlighet på Google på ett eller annat sätt och det är också en anledning till att utvärdera sitt arbete med jämna mellanrum. Har ni dessutom en e-handel så är det ett måste att hela tiden ha koll på sina viktigaste KPI'er och mäta dessa mot olika insatser.

Månadsrapport - resultat, analys och förslag till åtgärder

Vi råder er till att på något sätt mäta er hemsidas utveckling. Det kan handla om rankingutveckling, trafikutveckling, sökningar, konkurrenter och mycket annat.

Vi kan ge er en månadsrapport som kollar över:
Er rankingutveckling mot utvalda sökord
Trafikutveckling (besök)
Hur står ni er mot utvalda konkurrenter?

Utöver det så analyserar vi också utfallet över perioden och kommer med ett antal förslag på åtgärder som vi anser att ni behöver göra. Dessa förslag baseras på rapporten i sig men även på en teknisk analys och kontroll av hemsidan. På så sätt så har ni bättre koll och även bättre förutsättningar för att lyckas med er onlinemarknadsföring.

För en relativt låg månadskostnad får ni alltså en rapport över månaden som gått, analys av utfallet samt förslag på åtgärder för att ge er hemsida möjligheten att lyckas bättre.

Maila till oss så tar vi fram ett förslag för just er hemsida.

Vad går man igenom vid en SEO analys?

När vi gör en SEO analys så tittar vi på många olika parametrar och områden. Vi gör det för att ge er en bättre bild av er nuvarande situation och vad ni behöver göra för att öka era chanser till bättre synlighet och i slutändan fler affärer.

Vi tittar på:
Teknisk analys - laddningstid, indexeras hemsidan som den ska, följer den olika riktlinjer från Google, sitemap, canonical-taggar, att era bilder är optimerade, eventuella omdirigeringar och annat.
Onpage analys av utvalda sidor som är viktiga för Er. Här tittar vi bland annat på om ert innehåll möter Googles krav men även användarens förväntningar på er hemsida.
Content analys - här kollar vi på olika sökfraser som era besökare söker på.
Konkurrentanalys - hur ligger era konkurrenter till och vilka sökningar syns dem på som även ni kan dra nytta av?

"Vi valde seoboras.se när vi ville göra om vår hemsida. Man hjälpte oss med ny design, SEO och annonsering. Vi har sett stora effekter av det och bland annat trafiken till vår sida har ökat med ca 55%. Grymt bra, tack!"
- www.monteramobel.se

En SEO analys ger er bra insikter och kunskap om hur er hemsida mår och vad ni ytterligare kan förbättra.

Genom en seo analys ges ni möjligheter till värdefulla insikter

Hur mår er hemsida egentligen?
När ni gör en analys av er hemsida så får ni också fakta på hur det går, vad ni kan förbättra/justera men även andra insikter som t ex hur ni står er mot era konkurrenter.
En smart och effektiv investering helt enkelt.

Ta nästa steg i er digitala marknadsföring för 2020 och investera i en seo analys för er hemsida.

Ring oss redan idag - 010-195 90 50